Развитие отечественной технологии программирования - Лаврищева, Е.М. (Кибернетика и системный анализ, 2014)
Рассмотрена эволюция развития технологий компьютерных систем по пути автоматизации и создания сборочных линий. Приведены основные положения, объекты технологии программирования и сборки сложных систем из готовых ресурсов (модулей, объектов, компонентов и сервисов), которые конфигурируются в вариантные структуры программной системы по соответствующим линиям на фабриках программ. Розглянуто еволюцію розвитку технологій комп’ютерних систем. Технологія розвивається шляхом автоматизації і представлення складальних ліній, актуальних і сьогодні. Динаміка розвитку технологій комп’ютерних систем зробила значний крок вперед в плані вдосконалення методів виробництва систем з готових ресурсів (модулів, об’єктів, компонентів і сервісів). Нові системи збираються з готових ресурсів і конфігуруються у варіантні структури програмної системи на фабриці програм. The author considers the evolution of the development of the technologies of computer systems on the way of automation and presentation of assembling lines. The author presents the principal provisions, objects of the technology of programming, and composition of complex systems using ready resources (modules, objects, components, and services), which are configured into variant structures of systems on program factory.