Методично-апаратурна розробка для дослідження змочування твердих тіл низькотемпературними рідинами в земних умовах та при дії мікрогравітації на борту МКС - Габ, І.І.; Стецюк, Т.В.; Костюк, Б.Д. (Адгезия расплавов и пайка материалов, 2012)
Розроблено методику вимірювання крайових кутів змочування низькотемпературними рідинами твердих поверхонь неметалевих матеріалів та металів, як в земних умовах, так і в умовах мікрогравітації на борту МКС. Розроблено та виготовлено стенд для виконання досліджень за даною методикою. Разработана методика измерения краевых углов смачивания низкотемпературными жидкостями твердых поверхностей неметаллических материалов и металлов, как в земных условиях, так и в условиях микрогравитации на борту МКС. Разработан и изготовлен стенд для проведения исследований по данной методике. The method of measurement of wetting contact angle of nonmetallic materials and metals solid surfaces by low temperature liquids both in terrestrial conditions, and in conditions of microgravitation onboard ISS is developed. Stand for wetting investigation under this method was created.