Визначення тепловізійним методом контролю геометричних параметрів дефектів потенційно небезпечних важкодоступних об’єктів - Глуховський, В.Ю. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2015)
Запропоновано новий підхід для визначення геометричних параметрів тепловізійним методом контролю потенційно небезпечних важкодоступних об’єктів. Розроблено апаратну частину, алгоритм і відповідне програмне забезпечення для розрахунку в реальному часі геометричних параметрів виявлених дефектів тепловізійним методом. Проведено ряд експериментів з метою визначення рівня похибки розрахунку геометричних параметрів виявлених дефектів. A new approach is proposed to determine geometrical parameters of potentially difficult-of-access objects by thermovision monitoring method. Hardware, algorithm and respective software were developed for real time calculation of geometrical parameters of defects detected by thermovision method. Several experiments have been performed to determine the level of error for calculation of geometrical parameters of the detected defects.