Картографування адгезійної міцності газотермічного покриття на основі реєстрації зворотньо-розсіяного УЗ сигналу - Похмурський, В.І.; Кошовий, В.В.; Студент, М.М.; Романишин, Р.І.; Романишин, І.М.; Гвоздецький, В.М.; Семак, П.М.; Шарамага, Р.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2015)
Запропоновано неруйнівний метод визначення адгезійної міцності газотермічного покриття по поверхні товстостінного виробу на основі реєстрації зворотньо-розсіяного УЗ сигналу у вигляді А-скану. Викладені фізичні основи методу, ультразвукова технологія для його реалізації та результати експериментальної апробації для зразків з газотермічним покриттям. A non-destructive method of determination of adhesion strength of thermally-sprayed coating on the surface of a thick-walled item on the basis of recording the back-scattered US signal in the form of an A-scan was proposed. Physical principles of the method, ultrasonic technology for its realization and results of experimental verification for samples with thermally-sprayed coating are presented.