Принципи практичної підготовки персоналу з неруйнівного контролю - Білокур, І.П.; Медвєдєва, Н.А.; Радько, О.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2015)
Розглянуто принципи практичного навчання студентів дефектоскопічного спрямування, направлені на ініціативність, самостійність, творчий пошук, які необхідні в науково-дослідницькій та професіонально-практичній діяльності. Рекомендовано використовувати інтерактивні та бінарні принципи, що дозволять студентам моделювати та прогнозувати поведінку об’єкта контролю і обирати оптимальні варіанти й стратегії дефектоскопічної діяльності