Методика расчета фурмы для вдувания десульфураторов в расплав ковша - Косолап, Н.В.; Куземко, Р.Д. (Металл и литье Украины, 2011)
Установлено влияние концентрации, размера порошка и толщины защитной фурменной футеровки на изменение термогазодинамических параметров дисперсного потока вдоль фурмы и в начальном сечении втекающей в расплав струи при использовании двухскоростной двухтемпературной модели течения газопорошкового потока в фурме для инжекции технологических порошков в расплав ковша. Встановлено вплив концентрації, розміру порошку і товщини захисної фурменої футерівки на зміну термогазодинамічних параметрів дисперсного потоку вздовж фурми та в початковому перерізі струменя, який втікає в розплав при використанні двошвидкісної двотемпературної моделі течії газопорошкового потоку в фурмі для інжекції технологічних порошків у розплав ковша. It was deternined the influence of concentration, size and thickness of the protective powder lance lining on the change of parameters of the dispersed termogazodynamic flow along the tuyere and the initial cross section of stream that flows into the melt with the using a two-speed two-temperature model of gas-powder flow in the tuyere for injection of technological powders into the melt in a ladle.