Організація виробництва великогабаритних пластмасових сцинтиляторів для фізичних експериментів - Жмурін, П.М.; Бояринцев, А.Ю.; Клубань, М.О.; Мірошниченко, Л.О.; Федоров, С.М. (Наука та інновації, 2012)
Розроблено методику та відпрацьовано виробничий процес тонкого очищення технічного стиролу; показана доцільність використання мікрофільтрації сировини для отримання готового продукту високої якості. Процес тонкого очищення був впроваджений в технологію виробництва великогабаритних пластмасових сцинтиляторів з величиною прозорості не нижче 2,5 м. Разработана методика и отработан производственный
процесс тонкой очистки технического стирола; показана
целесообразность использования микрофильтрации сырья для получения готового продукта высокого качества.
Процесс тонкой очистки был внедрен в технологию производства крупногабаритных пластмассовых сцинтилляторов с величиной прозрачности не ниже 2,5 м. The method for technical styrene fine cleaning is developed;
the production process of such cleaning is implemented, the expedience
of use of raw material microfiltration to obtain high
quality prepared product is shown. The fine cleaning process was implemented into the production technology of large-size plastic scintillators with more than 2.5 m transparency.