Що таке „громадянська” і що таке „політична” освіта? - Іванов, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2003)
Cтаттю присвячено методологічним аспектам дослідження проблем політичної та громадянської освіти. Звертається увага на певну неузгодженість в науковій літературі понять “політична освіта” та “громадянська освіта”. Автор пропонує власні тлумачення вказаних понять та робить висновок щодо необхідності визначати їх суть, спираючись виключно на їхні змістові характеристики.