Згинні коливання біморфного п'єзокерамічного стержня - Борисейко, О.В.; Нікітенко, В.М.; Павлик, А.О.; Улітко, І.А. (Акустичний вісник, 2012)
Розглянуто задачу про поперечні коливання біморфного п'єзокерамічного стержня. Визначені частоти резонансу й антирезонансу. Отримані значення коефіцієнта електромеханічного зв'язку (КЕМЗ) за формулою Мезона й за енергетичним критерієм. Наведені результати експериментальних досліджень Рассмотрена задача о поперечных колебаниях биморфного пьезокерамического стержня. Определены частоты резонанса и антирезонанса. Получены значения коэффициента электромеханической связи (КЭМС) по формуле Мэзона и по энергетическому критерию. Приведены результаты экспериментальных исследований. A problem on bending vibration of the bimorph piezoceramic rod is considered. The resonance and antiresonance frequencies are defined. The values of electromechanical coupling factor (ECF) are obtained by Mason's formula and energy criterion. The experimental results are presented.