Розробка і впровадження в клінічну практику комплексу імуноцитохімічних і молекулярно-генетичних технологій діагностики гострих лейкемій - Глузман, Д.Ф.; Скляренко, Л.М.; Надгорна, В.О.; Завелевич, М.П.; Полудненко, Л.Ю.; Іванівська, Т.С.; Українська, Н.І.; Телегєєв, Г.Д.; Дибков, М.В.; Поліщук, Л.О. (Наука та інновації, 2013)
Розроблено і впроваджено в клінічну практику комплекс сучасних технологій діагностики гострих лейкемій (ГЛ)
згідно з новою класифікацією ВООЗ. Визначено основні форми і цитологічні варіанти гемобластозів у 755-и хворих
України, серед яких у третини пацієнтів встановлено діагноз гострого лейкозу (ГЛ). Здійснено розробку дизайну
нуклеотидної послідовності праймерів для виявлення транскриптів химерних генів bcr/abl (t(9;22)(q34;q11)); mll/af4(t(4;11)(q21;q23)); mll/af9 (t(9;11)(p22;q23)) з метою проведення зворотно-транскриптазної полімеразної ланцюгової реакції (ЗТ-ПЛР). Метод ЗТ-ПЛР використаний для диференційної діагностики у хворих на ГЛ. Разработан и внедрен в клиническую практику копмлекс современных технологий диагностики острых лейкемий согласно новой классификации ВОЗ. Определены основные формы и цитологические варианты гемобластозов у 755 больных Украины, среди которых у трети
пациентов установлен диагноз острого лейкоза (ОЛ).
Осуществлена разработка дизайна нуклеотидной последовательности праймеров для выявления транскриптов
химерных генов bcr/abl (t(9;22)(q34;q11)); mll/af4 (t(4;11)
(q21;q23)); mll/af9 (t(9;11)(p22;q23)) с целью проведения обратно-транскриптазной полимеразной цепной реакции (ОТ-ПЦР). Метод ОТ-ПЦР использован для дифференциальной диагностики у больных с ОЛ. The state-of-the-art technologies of diagnosing acute leukemias
based on the novel WHO classification have been developed.
The major forms and cytological variants of hematoblastoses
have been diagnosed precisely in 755 patients in Ukraine
with one third of them suffering from acute leukemias (AL). The primers for detecting the transcripts of chimerical genes bcr/abl (t(9;22)(q34;q11)); mll/af4 (t(4;11) (q21;q23)); mll/
af9 (t(9;11)(p22;q23)) in reverse transcrip tase polymerase
chain reaction (RT-PCR) have been desig ned. RT-PCR has been used for differential diagnostics in AL patients.