Моделювання промислового процесу виробництва препарату Флокалін та визначення його оптимально-ефективної дози для лікування захворювань серця - Струтинський, Р.Б.; Мойбенко, О.О.; Чебанов, В.А.; Горобець, М.Ю. (Наука та інновації, 2013)
Визначено можливі шляхи промислового виготовлення препарату Флокалін у високочастотному мікрохвильовому полі та розроблено відповідну технологію виробництва. Детально досліджено вплив різних доз препарату при ішемії-реперфузії міокарду на кардіогемодинаміку та біохімічні показники крові, що відображують можливий перебіг кардіопротекторних процесів. Визначено, що оптимальною, ефективною дозою засобу Флокалін для лікування захворювань серця слід вважати дозу 1,5—2,2 мг/кг. Определены возможные пути промышленного изготовления препарата Флокалин в высокочастотном микроволновом поле и разработана соответствующая технология производства. Детально исследовано влияние различных доз препарата при ишемии-реперфузии миокарда на кардиогемодинамику и биохимические показатели крови, которые отображают возможное развитие кардиопротекторных процессов. Определено, что оптимально- эффективной дозой препарата Флокалин для лечения заболеваний сердца следует считать дозу 1,5—2,2 мг/кг. The possible ways of the industrial production of drug Flocalin in the high-frequency microwave field is determi ned. Suitable technology of production is elaborated. Influence of different doses of drug Flocalin at ischemia-reperfusion of myocardium on ca rdiohemodynamic and biochemical parameters of blood, which represent possible de ve lopment of cardioprotective processes, was studied in detail. It is discovered that optimum effective dose of drug Floсalin for treatment of heart diseases is 1,5—2,2 mg/kg.