Захист комерційної таємниці в США: протидія економічному шпигунству - Андрощук, Г.О. (Наука та інновації, 2013)
Розглянуто економіко-правові аспекти захисту комерційної таємниці. Дається визначення понять економічна розвідка, промислове шпигунство, аналіз Закону про економічне шпигунство (Economic Espionage Act), економіко-статистичні показники стану, виявлення, розслідування справ і покарання за економічне шпигунство. Наводяться рекомендації ФБР щодо захисту бізнесу від економічного шпигунства. Робиться висновок, що захист комерційної таємниці здійснюється також з метою забезпечення конкурентоспроможності національної економіки. Рассмотрены экономико-правовые аспекты защиты
коммерческой тайны. Дается определение понятий экономическая разведка, промышленный шпионаж, анализ
Закона об экономическом шпионаже (Economic Espionage
Act), экономико-статистические показатели состояния,
выявления, расследования дел и наказания за экономический шпионаж. Приводятся рекомендации ФБР по
защите бизнеса от экономического шпионажа. Делается
вывод, что защита коммерческой тайны осуществляется
также с целью обеспечения конкурентоспособности национальной экономики. The economic and legal aspects of the protection of trade
secrets are considered. The definition of the concepts of economic
intelligence, industrial espionage, analysis of the law
on economic espionage (Economic Espionage Act), economic
and statistical indicators of the state, detection, investigation
and punishment cases in economic espionage are given.
Recommendations of FBI to protect business from economic espionage are presented. It is concluded that protection of trade secrets is also carried out to ensure the competitiveness of the national economy.