Моделирование пульсирующей внутренней области противоточного гидродинамического излучателя - Макарова, Т.В.; Жукова, А.В.; Дудзинский, Ю.М. (Акустичний вісник, 2015)
Для описания пульсирующей кавитационной межструйной области гидродинамического излучателя противоточного типа предложена упрощенная сферическая модель и модель в виде усеченного конуса. Каждая из них рассмотрена в двух модификациях: с учетом центральной струи, вытекающей из сопла, и без ее учета. Для опису пульсуючої кавітаційної міжструминної області гідродинамічного випромінювача протитечійного типу запропоновано спрощену сферичну модель і модель у вигляді зрізаного конуса. Кожну з них розглянуто у двох модифікаціях: з урахуванням центрального струменя, що витікає з сопла, і без його урахування. A simplified spherical model and truncated cone model are proposed to describe the pulsating cavitation area between the jets of the the counter-flow type jet hydrodynamic radiator. Each of the models are considered in two modifications: with the allowance for central jet from the nozzle and without taking it into account.