Применение твердофазных соединений для повышения надежности трубопроводов реакторов 2-го и 3-го поколений - Борц, Б.В.; Воеводин, В.Н.; Неклюдов, И.М.; Короткова, И.М.; Лопата, А.А.; Лопата, А.Т.; Рыбальченко, Н.Д.; Сытин, В.И.; Александров, В.А. (Наука та інновації, 2013)
Методом горячей вакуумной прокатки получено твердофазное соединение углеродистой и нержавеющей сталей. Проведено исследование границы твердофазного соединения методами металлографии и электронной микроскопии. Исследованы нано- и микротвердость, коррозионная стойкость и циклическая прочность композита
сталь 20 — сталь 08Х18Н10Т. Методом гарячої вакуумної прокатки отримано твердофазне з’єднання вуглецевої та нержавіючої сталей. Проведено дослідження межі твердофазного з’єднання методами металографії та електронної мікроскопії. Досліджено нано- і мікротвердість, корозійну стійкість та циклічну міцність композиту сталь 20 — сталь 08Х18Н10Т. Solid-phase bonding carbon steel and stainless steel obtained
by the method of hot vacuum rolling. The study of
solid-phase bonding boundary was carried out using methods
of metallography and electronic microscopy. Nano- and microhardness, corrosion resistance and cyclic strength of composite steel 20 — steel 08Cr18Ni10Ti are researched.