Приближeнный расчет струйных насосов - Кулак, А.П.; Шестозуб, А.Б.; Коробов, В.И. (Прикладна гідромеханіка, 2011)
На основании имеющихся экспериментальных материалов по работе струйных насосов в широком диапазоне чисел Рейнольдса и коэффициентов загромождения камер смешения, получены эмпирические зависимости для расчета оптимальных струйных насосов как с центральным, так и кольцевым расположением сопла. Предложены оценочные зависимости по определению влияния глубины отсасываемой жидкости на уменьшение значений указанных параметров. Установлена взаимосвязь между необходимой длиной камеры смешения и расстоянием до сопла с величиной угла раскрытия диффузора. На підставі наявних експериментальних матеріалів із роботи струминних насосів у широкому діапазоні чисел Рейнольдса та коефіцієнтів захаращення камер змішування, отримані емпіричні залежності для розрахунку оптимальних струминних насосів як із центральним, так і кільцевим розташуванням сопла. Запропоновані оцінні залежності з визначення впливу рівню рідини, яка відсмоктується, на зменшення значень указаних параметрів. Встановлений взаємозв'язок між необхідною довжиною камери змішування і відстанню до сопла з величиною кута розкриття дифузора. On the basis of present experimental data on jet pump working in a wide range of Reynolds numbers and mixing chamber blockage coefficients, empiric dependences for calculation of jet pumps optimum are obtained, both with central and circular location of a nozzle. Evaluation dependences on determination of the influence of sucked liquid depth on the indicated parameters are offered. The relation between the necessary mixing chamber length and the distance to the nozzle with the diffuser opening angle size is found.