О времени взаимодействия уединенных волн с береговыми склонами - Котельникова, А.С. (Прикладна гідромеханіка, 2011)
Представлены результаты экспериментальных исследований взаимодействия уединенной волны с вертикальной стенкой и береговыми склонами, установленными под разными углами к горизонту. Сделана оценка времени этого взаимодействия. Представлено результати експериментальних досліджень взаємодії відокремленої хвилі з вертикальною стінкою та береговими схилами, які мають різні кути нахилу до горизонту. Зроблено оцінку часу цієї взаємодії. The results of experimental investigations of the interaction of solitary wave with vertical wall and slopes installed at different angles in respect to horizon are presented. The time interaction of wave with vertical wall and slopes is estimated.