Інноваційна привабливість структурно досконалих монокристалів алмазу для їх цілеспрямованого використання в новітніх технологіях ХХІ сторіччя - Новіков, М.В.; Лисаковський, В.В.; Заневський, О.О.; Івахненко, С.О. (Наука та інновації, 2015)
Наукові дослідження, виконані в Інституті надтвердих матеріалів, дозволили визначити закономірності фазових
перетворень та переносу вуглецю в металевих розчинниках і створити методи вирощування великорозмірних структурно досконалих монокристалів алмазу. Отримані результати склали основу технології виробництва алмазної продукції для використання в електроніці, лазерній техніці, прецизійній механічній обробці матеріалів та в буровому інструменті. Застосування 6-пуансонної техніки високих тисків великого об’єму дало можливість створити технологію вирощування монокристалів алмазу із значно підвищеною продуктивністю виробництва. Научные исследования, выполненные в Институте
сверхтвердых материалов, позволили определить закономерности фазовых превращений и переноса углерода в
металлических растворителях и создать методы выращивания крупноразмерных структурно совершенных монокристаллов алмаза. Полученные результаты создали основу технологии производства алмазной продукции для
использования в электронике, лазерной технике, прецизионной механической обработке материалов и в буровом
инструменте. Применение 6-пуансонной техники высоких давлений большого объема позволило разработать
технологию выращивания монокристаллов алмаза с более высокой производительностью производства. Scientific research executed at the Institute for Superhard
Materials allowed to detrmine regularities of carbon
phase transformations and transfer in metal solvents and to
create methods for growing of large-size structurally perfect
diamond monocrystals. The received results created a basis
of the diamond production technology to be used in electronics,
laser equipment, precision machining, boring tool.
Use of 6-punch equipment of high pressures of large volume
allowed to develop technology of diamond monocrystal growing with higher production efficiency.