Створення поліуретанових і пінополіуретанових ін'єкційних матеріалів, їх дослідно-промислове виробництво, розробка і промислове впровадження технології зміцнення і відновлення роботоздатності пошкоджених будівельних конструкцій і споруд - Маруха, В.І.; Силованюк, В.П.; Середницький, Я.А. (Наука та інновації, 2015)
Розроблено поліуретанові й пінополіуретанові плинні ін’єкційні матеріали, що не поступаються зарубіжним аналогам, та технологію зміцнення і відновлення роботоздатності пошкоджених тріщинами бетонних і залізобетонних
конструкцій і споруд. Створено нормативно-технічну документацію на ін’єкційні матеріали і технологічні процеси.
Розроблено, змонтовано і освоєно на будівельних об’єктах діагностично-відновлювальний комплекс для реалізації
зазначених вище технологій. Запроектовано й виготовлено устаткування, розроблено і освоєно технологію дослідно-промислового виробництва компонентів «А» і «Б» поліуретанових ін’єкційних матеріалів. Виготовлено їх дослідно-промислові партії. Відпрацьовано і впроваджено технологічні процеси приготування і застосування компонентів «А» і «Б» ін’єкційних матеріалів у виробничих умовах. Разработано полиуретановые и пенополиуретановые
текучие инъекционные материалы, не уступающие зарубежным аналогам, а также технологию укрепления и
восстановления работоспособности поврежденных трещинами бетонных и железобетонных конструкций и сооружений. Создано нормативно-техническую документацию на инъекционные материалы и технологические процессы. Разработано, смонтировано и освоено на строительных объектах диагностико-восстановительный комплекс
для реализации указанных выше технологий. Спроектировано и изготовлено оборудование, разработана и освоена
технология опытно-промышленного производства компонентов «А» и «Б» полиуретановых инъекционных материалов. Изготовлено их опытно-промышленные партии. Отработаны и внедрены технологические процессы приготовления и применения компонентов «А» и «Б» инъекционных материалов в производственных условиях. Polyurethane and foam polyurethane fluid injection
materials not conceding foreign analogues and technology
technology of restoration and strengthening the operability
of concrete and reinforced concrete structures and
buildings damaged by cracks were developed. Normative
and technical documentation on the injection materials
and technological processes was created. The diagnosticrestoring
complex for implementing the above technologies was designed, installed and utilized at the construction
sites. The equipment is designed and manufactured; the technology of the research and industrial production of
«A» and «B» components of injecting polyurethane materials is designed and developed. The pilot-scale batch is
manufactured. Technological processes of preparation and application of the «A» and «B» componentsof the injecting materials in industrial conditions are worked out and implemented.