Спосіб перетворення слабомагнітних мінералів (гематит, гетит) у сильномагнітний мінерал (магнетит) для підвищення ефективності технологій збагачення окислених залізних руд - Пономаренко, О.М.; Брик, О.Б.; Дудченко, Н.О.; Юшин, О.О. (Наука та інновації, 2015)
Розроблено нову, відносно просту методику перетворення слабомагнітних мінералів (гетит та гематит) в сильномагнітний (магнетит). Показано, що перетворення структури та магнітних характеристик гетиту та гематиту реалізуються в присутності крохмалю за відносно низьких температур (в діапазоні 300—600 °С). Отримані результати надають нові можливості для розробки ефективних технологій збагачення окислених залізних руд. Разработана новая, относительно простая методика преващения слабомагнитных минералов (гетит и гематит)
в сильномагнитный минерал (магнетит). Показано, что
превращения структуры и магнитных характеристик гетита и гематита реализуются в присутствии крахмала при
относительно низких температурах (в диапазоне 300—600 °С). Полученные результаты открывают новые возможности для разработки эффективных технологий обогащения окисленных железных руд. A new method for relatively simple transformation of
weakly magnetic minerals (goethite (α-FeOOH) and hematite
(α-Fe₂O₃)) into strongly magnetic mineral (magnetite
(Fe₃O₄)) was developed. It was shown, that transformation
of structure and magnetic characteristics of
goethite and hematite are realized in the presence of
starch at relatively low temperatures (in the range of
300—600 °С). Obtained results open up new possibilities
for development of effective technologies for oxidized iron ore beneficiation.