Розробка і тестування комплексної молекулярно-генетичної діагностики новоутворень сечостатевої системи - Телегєєв, Г.Д.; Поліщук, Л.О.; Лисецька, Т.Ю.; Швачко, Л.П.; Дипков, М.В.; Стаховський, О.Е.; Вітрук, Ю,В.; Стаховський, Е.О. (Наука та інновації, 2015)
Розроблена і протестована система комплексної неінвазивної діагностики новоутворень сечостатевої системи
на основі використання молекулярно-генетичних показників – визначення наявності tmprss2/erg перебудови методом зворотньо-транскриптазної ланцюгової реакції (ПЛР), рівня експресії генів pсa3/psa та cxcr4 за допомогою
кількісної ПЛР, статусу метилювання промоторної ділянки гена gstp1 за допомогою метил-специфічної ПЛР. Разработана и протестирована система комплексной
неинвазивной диагностики новообразований мочеполовой системы на основе использования молекулярно-генетических показателей — определение наличия tmprss2/
erg перестройки методом обратно-транскриптазной цепной реакции (ПЦР), уровня экспрессии генов pсa3/psa и
cxcr4 с помощью количественной ПЦР, статуса метилирования промоторной участка гена gstp1 с помощью метил-специфической ПЦР. The comprehensive non-invasive diagnostic protocols
for neoplasms of urogenital system based on the use of molecular
genetic parameters such as determination of tmp
rss2/erg rearrangement using reverse transcriptase chain
reaction (PCR), the level of psa3/psa and cxcr4 gene expression
using quantitative PCR, promoter methylation
status of gstp1 gene using methyl-specific PCR was designed and tested.