Визначення ставок роялті у міжнародних договорах про передачу технологій - Капіца, Ю.М.; Аралова, Н.І. (Наука та інновації, 2015)
Розглянуто та узагальнено існуючі підходи, що застосовуються до визначення ставок роялті при укладанні договорів про трансфер технологій на основі досвіду організацій НАН України, наукових установ та університетів ряду
європейських країн та США. Проведено аналіз застосування існуючих ставок та наведено рекомендації щодо порядку визначення ставок роялті при укладанні договорів про трансфер технологій між науковими установами України та
зарубіжними партнерами. Рассмотрены и обобщены подходы, которые применяются для определения ставок роялти при заключении
договоров про трансфер технологий на основании опыта
заключения контрактов организациями Национальной
академии наук Украины, научных учреждений и университетов Европы и США. Приведены рекомендации об
определении ставок роялти при заключении договоров о
трансфере технологий между научными учреждениями Украины и зарубежными партнерами. The existing approaches used in determination of the
royalty rates for technology transfer contracts and based on
the experience of research institutions of the National
Academy of Sciences of Ukraine, research organizations and
universities in Europe and USA were reviewed. The analysis
of the existing rates has been made as well as recommendations
on determination of the royalty rates for technology transfer
contracts between research institutions and foreign and domestic partners have been worked out.