Сабельный портупейный подвес с крючком-застежкой. Восточная Европа, Османская Империя — XVI – начало XVIII вв. - Прокопенко, В.М. (Історія давньої зброї. Дослідження 2014, 2014)
В оружиеведении история сабельного подвеса разработана недостаточно. В статье рассмотрена 21 восточноевропейская и османская сабля периода XVI – начала XVIII вв. с сохранившимися сабельными подвесами. Изучены отдельные элементы сабельных подвесов, предложена их классификация. У зброєзнавстві історія шабельного підвісу розроблена недостатньо. У статті розглянута 21 східноєвропейська та османська шабля XVI – початку XVIII ст. зі збереженими шабельними підвісами. Досліджені окремі елементи шабельних підвісів, запропонована їх класифікація In his article Dr. Volodymyr Prokopenko studied 21 sabers with preserved belt hanger from the territories of Eastern Europe and Ottoman Empire XVI – to early XVIIIth century. The individual elements were studied and classification of saber belt hangers proposed.