Управление пограничного слоя профиля крыла при генерировании трехмерных возмущений - Бабенко, В.В.; Аббас Фадиль Махмуд; Ищенко, С.А. (Прикладна гідромеханіка, 2012)
Приведены результаты экспериментальных исследований влияния генераторов вихрей, установленных на модели крыла RSG-36, в разомкнутой аэродинамической трубе. Исследованы влияние конструкции и различных вариантов размещения генераторов вихрей, а также их взаимного расположения в продольном и трансверсальном направлениях на аэродинамические характеристики модели крыла. Выявлены параметры генераторов вихрей, при которых обнаружено наибольшее влияние на аэродинамические характеристики указанной модели крыла. Наведено результати експериментальних досліджень впливу генераторів вихорів, встановлених на моделі крила RSG-36, в розімкнутій аеродинамічній трубі. Досліджено вплив конструкції та різних варіантів розміщення генераторів вихорів, а також їх взаємного розташування в поздовжньому та трансверсальному напрямках на аеродинамічні характеристики моделі крила. Виявлені параметри генераторів вихорів, при яких знайдено найбільший вплив на аеродинамічні характеристики наведеної моделі крила. Results of experimental researches of influence of vortexes generators established on wing models RSG-36 in open wind tunnel are resulted. Influence of a design and various variants of accommodation of vortexes generators, and also their relative positioning in longitudinal and transversal direction on aerodynamic characteristics of wing models are investigated. Parameters of vortexes generators at which the greatest influence on aerodynamic characteristics of the specified wing model are revealed.