Електоральні настрої: травень 2004 - Шайгородський, Ю. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2004)
Український інститут соціальних досліджень і Український центр політичного менеджменту провели соціологічне опитування населення України щодо соціально-політичної орієнтації громадян та електоральних настроїв і рівня підтримки потенційних кандидатів на посаду Президента України. Опитування проводилося в усіх адміністративно-територіальних одиницях України з 11 по 16 травня. Опитано 2038 респондентів віком від 18 років і старше. Рівень досягнення респондентів становить 79,9%. Вибіркова сукупність репрезентативна за основними соціально-демографічними ознаками. Стандартні відхилення при достовірних 95 % і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,3 – 2,1%. Опитування проведено у 125 поселеннях: 68 містах і 57 селах.