Мечі другої половини ХІІІ – першої половини XV ст. у зібранні Національного музею історії України - Попельницька, О.О. (Історія давньої зброї. Дослідження 2014, 2014)
Публікація присвячена характеристиці дев’яти мечів другої половини ХІІІ – XV ст. із зібрання Національного музею історії України, що є археологічними знахідками, випадково виявленими у різних регіонах України у першій половині ХХ ст. Публикация посвящена характеристике девяти мечей второй половины ХІІІ–XV ст. из собрания Национального музея истории Украины, являющихся археологическимим находками, случайно обнаруженными в разных регионах Украины в первой половине ХХ в. Dr. Olena Popelnytska devoted her article to characterization of nine swords second half of XIII – XV centuries from the collection of the National Museum of History of Ukraine, which is the archaeological finds in the first half of the twentieth century accidentally discovered in different regions of Ukraine.