Предмети озброєння дальнього бою з Чорнівського городища першої половини ХІІІ ст. (археологічні дослідження 2012 р.) - Пивоваров, С.В.; Калініченко, В.А. (Історія давньої зброї. Дослідження 2014, 2014)
Стаття присвячена аналізу предметів озброєння дальнього бою, а саме наконечників стріл, виявлених під час дослідження Чорнівського городища першої половини ХІІІ ст. у 2012 р. Автори здійснили їх типологізацію та класифікацію. Виявлені матеріали дозволяють отримати важливі дані з військово-політичної історії Буковини цього періоду та історії зброї взагалі. Статья посвящена анализу наконечников стрел, обнаруженных при исследовании Черновского городища первой половины ХIII в. Проведена их типологизация и классификация. Обнаруженные материалы содержат важные сведения о военно-политической истории Буковины этого периода и истории оружия в целом. In article Mr. Vitalii Kalinichenko and Dr. Serhii Pivovarov analyze arrowheads excavated during the investigation of Chornivka hillfort of first half of the XIII century. Authors established typologization and classification of every item. Identified materials provide important data on military and political history of Bukovina during this period and armament in general.