Неполная автомодельность внутренних волн второй моды в слое раздела - Терлецкая, Е.В.; Мадерич, В.С.; Бровченко, И.А.; Талипова, Т.Г. (Прикладна гідромеханіка, 2014)
По результатам численных экспериментов проведен анализ структуры внутренних волн второй моды для широкого диапазона амплитуд волн и стратификации. Показано, что наиболее важными характеристиками, влияющими на динамику волн, являются: локальное число Фруда Frm, вычисляемое как отношение максимальной локальной скорости к фазовой скорости волн; минимальное число Ричардсона Rimin; эффективное число Рейнольдса Reeff, определяемое как отношение произведения фазовой скорости волн и амплитуды волны a к кинематической вязкости. За результатами чисельних експериментів проведено аналіз структури внутрішніх хвиль другої моди для широкого діапазону амплітуд хвиль і стратифікації. Показано, що найбільш важливими характеристиками, що впливають на динаміку хвиль, є: локальне число Фруда Frm, що обчислюється як відношення максимальної локальної швидкості до фазової швидкості хвиль; мінімальне число Річардсона Rimin; ефективне число Рейнольдса Reeff, яке визначається як відношення добутку фазової швидкості хвиль і амплітуди хвилі a до кінематичної в'язкості. According to the results of numerical experiments the analysis of the internal structure of the second mode wave for a wide wave amplitude and stratification range. It is shown that the most important characteristics that govern the dynamics of waves are local Froude number Frm, calculated as the ratio of the maximum local rate to the phase velocity of the waves, minimum Richardson number Rimin and the effective number Reynolds Reeff, defined as the ratio the product of the phase velocity of the waves and the wave amplitude a to kinematic viscosity.