Міжнародна конференція “Національна безпека та оборона: гендерний аспект” - Макарова, О.В.; Шишкіна, Л.Я. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2006)
2 березня 2006 року у м. Києві відбулася міжнародна конференція “Національна безпека та оборона: гендерний аспект”, організована Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерством закордонних справ України, Центром інформації та документації НАТО в Україні.
Основними темами, яким присвячувалася конференція, були: нове розуміння безпеки через гендерну політику та стратегічні напрями гендерних перетворень.