Інноваційна технологія механізованого мокрого підводного зварювання високолегованої корозійностійкої сталі - Каховський, М.Ю. (Наука та інновації, 2015)
Викладено результати проведення зварювально-ремонтних робіт самозахисним порошковим дротом при мокрому підводному зварюванні високолегованих корозійностійких сталей типу 18-10. Застосування даної технології дає
змогу зменшити участь людини в процесі зварювання в екстремальних умовах. Практична цінність цієї технології
полягає в можливості виконання зварювально-ремонтних робіт безпосередньо під водою без будь-яких додаткових
монтажних робіт. Изложены результаты проведения сварочно-ремонтных работ самозащитной порошковой проволокой при мокрой
подводной сварке высоколегированных коррозионно стойких сталей типа 18-10. Применение данной технологии
позволяет уменьшить участие человека в процессе сварки в экстремальных условиях. Практическая ценность этой
технологии заключается в возможности выполнения сварочно-ремонтных работ непосредственно под водой без
каких-либо дополнительных монтажных работ. The results of the practice of welding-repair technology
using self-shielded flux-cored wire for wet underwater welding
of high-alloy stainless steels type 18-10 are presented.
The application of the technology allows reducing human
participation in welding process under the extreme conditions.
The practical value of the technology consists in the
possibility of welding-repair works directly under water without any additional assembly works.