Анализ процессов теплопереноса в прямолинейном канале со вставками при малых числах Рейнольдса - Шалденко, А.В.; Гуржий, А.А. (Прикладна гідромеханіка, 2015)
Рассматривается двухмерная конвективно-диффузионная задача теплопередачи от жидкости внутри прямолинейного канала при малых числах Рейнольдса с системой периодических, симметричных вставок различной геометрии во внешнее твердое пространство с постоянной теплопроводностью. Предполагается, что жидкость является вязкой, однородной, несжимаемой с неизменными физическими параметрами. Розглядається двовимірна конвективно-дифузійна завдання теплопередачі від рідини всередині прямолінійного каналу при малих числах Рейнольдса з системою періодичних симетричних вставок різної геометрії у зовнішній твердий простір з постійною теплопровідністю. Передбачається, що рідина є в’язкою, однорідною, нестисливою і з незмінними фізичними параметрами. The two-dimensional convection-diffusion problems of heat transfer from the fluid inside the straight channel at low Reynolds numbers with periodic, symmetric system of fittings of different geometry into an external solid space with constant thermal conductivity is considered. It is assumed that the fluid is viscous, homogeneous, and incompressible with constant physical parameters.