Розрахунок корабельних хвиль, спричинених рухом судна у прямокутному та трапецієвидному каналах - Масюк, С.В.; Нікішов, В.І. (Прикладна гідромеханіка, 2016)
У роботі, на основі чисельного методу граничних елементів (МГЕ) проведені розрахунки корабельних хвиль та хвильового опору судна типу "Wigley hull" при його рухові з постійною швидкістю у прямокутному (з вертикальними стінками) та трапецієвидному (з похилими стінками) каналах. В работе, на базе численного метода граничных элементов (МГЭ) выполнены расчеты корабельных волн и волнового сопротивления судна типа "Wigley hull" при его движении с постоянной скоростью в прямоугольном (с вертикальными стенками) и трапециевидном (с наклонными стенками) канале. In the paper, the ship waves and wave resistance are calculated for the Wigley hull moving at a constant velocity in the channels of rectangular (with vertical walls) and trapezoidal (with sloping walls) shapes. The calculations are based on the numerical boundary element method (BEM).