Методика прогнозування експлуатаційного іграничного стану відповідальних систем ракетної техніки при повторних термосилових навантаженнях - Шевченко, Ю.М.; Андрушко, Н.Ф.; Бабешко, М.О.; Баняс, М.В.; Галішин, О.З.; Дегтяренко, П.Г.; Савченко, В.Г.; Тонконоженко, А.М.; Тормахов, М.М. (Наука та інновації, 2015)
Запропоновано математичну модель для дослідження термопружнопластичного напружено-деформованого
стану та міцності систем ракетної техніки при повторних пусках, яка дозволяє оцінити ресурс конструкції. Використано рівняння теплопровідності та визначальні рівняння термопластичності для процесів повторного пружнопластичного деформування ізотропних матеріалів вздовж траєкторій малої кривизни, критерії міцності та малоциклової втоми, чисельні методи розв’язання крайових задач теплопровідності та термопластичності, а також
відповідні комп’ютерні програми. Предложена математическая модель для исследования
термоупруго-пластического напряженно деформированного состояния и прочности систем ракетной техники при повторних пусках, позволяющая оценить ресурс конструкции.
Использованы уравнение теплопроводности и определяющие уравнения термопластичности для процессов повторного упруго пластического деформирования изотропных
материалов по траекториям малой кривизны, критерии прочности и малоцикловой усталости, численные методы решения краевых задач теплопроводности и термопластичности и соответствующие компьютерные программы. The mathematical model for investigation of the thermoelastoplastic
stress-strain state and the strength of the
rocket technique systems under the repeated starting is
proposed. The thermal conductivity equation and constitutive
equations of thermoplasticity for the repeated elastic-
plastic deformation processes of isotropic materials
along small-curvature paths, the strength and low-cyclic
fatigue criteria, numerical methods for solving the boundary-
value heat conduction problems and corresponding computer software are used.