Азотна кріосистема з регулюванням температури для охолодження газонаповнених детекторів іонізуючого випромінювання - Жарков, І.П.; Кутній, В.Є.; Паламарчук, С.П.; Рибка, О.В.; Сафронов, В.В.; Селіванов, О.В.; Солонецький, А.Г.; Ходунов, В.О.; Холомеєв, Г.О. (Наука та інновації, 2015)
Для охолодження та заповнення газонаповнених детекторів іонізуючого випромінювання стисненим інертним газом на базі широкогорлого азотного кріостату створена кріосистема, що забезпечує регулювання температури детектора в діапазоні 173–293 К і її стабілізацію з точністю ±1°. Для охлаждения и заполнения газонаполненных детекторов ионизирующего излучения сжатым инертным газом на базе широкогорлого азотного криостата создана криосистема, обеспечивающая регулирование температуры детектора в диапазоне 173—293 К и ее стабилизацию с точностью ± 1°. Cryosystem for cooling and filling of gas-filled detectors of ionizing radiation with compressed inert gas on the basis of wide-nitrogen cryostat, which provides detetector temperature control in a range of 173 — 293 K and its stabilization with accuracyof ± 1°.