Створення умов для самоорганізації соціально-економічних систем України в умовах децентралізації - Коваленко, О.П. (Наука та інновації, 2015)
Вводиться поняття «метаантропологічне управління» синхронною взаємодією процесів зародження, функціонування і розвитку соціально-економічних організмів, яке здійснюється людиною з філософським світоглядом. Розглядаються економічні, освітні, організаційні, комунікаційні аспекти управління як створення умов для самоорганізації соціальних просторів громади. Наведено план першочергових дій для громади. Поставлені завдання розробки і втілення методології комунікаційного полілогу для прийняття рішень громадою та освітніх програм для виховання архетипічного філософського світогляду та метаантропологічних здібностей українців, що були тимчасово приховані. Вводится понятие «метаантропологическое управление» синхронным взаимодействием процессов зарождения и функционирования социально-экономических организмов, которое осуществляется человеком с философским мировоззрением. Рассматриваются экономические, образовательные, организационные, коммуникационные аспекты управления как создание условий для самоорганизации социальных пространств общины. Представлен план первоочередных действий для сообществ. Поставлены задачи по разработке и воплощению методологии коммуникационного полилога для принятия решений и образовательных программ для воспитания архетипического философского мировоззрения и метаантропологических способностей людей, которые были временно скрыты. A concept for «meta-anthropological management» of synchronous interaction of the processes of socio-economic organisms’ emergence and functioning is introduced. Such management is performed by a person with philosophical worldview. The economic, educational, organizational, and com munication aspects of management as creating conditions for self-organization of community social spaces are discussed. A priority action plan for the community is presented. Objectives and tasks are formulated to develop and implement the communication polylogue methodology for decision-making by community and educational programs to foster an ar chе-type philosophical worldview and meta-anthropological capabilities of Ukrainians that were temporally hidden.