Археологічні розвідки акваторії Дніпра, проведені співробітниками Центру підводної археології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (2010–2013 рр.) - Кобець, В.Д. (Історія давньої зброї. Дослідження 2014, 2014)
Стаття присвячена проведенню підводних археологічних досліджень акваторії р. Дніпро співробітниками Центру підводної археології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка з використанням приладів ехолокації і гідролокаторів бічного огляду впродовж 2010-2013 рр. Статья посвящена проведению подводных археологических исследований акватории р. Днепр сотрудниками Центра подводной археологии Киевского национального университета имени Тараса Шевченко с использованием средств эхолокации и гидролокаторов бокового обзора на протяжении 2010-2013 гг. Article of Mr. Victor Kobets is sanctified to submarine archaeological investigations of the water area of Dneper river by researches from Kyiv National Taras Shevchenko University in 2010-2013. Researchers used modern equipment to study the riverbed – echolocators and side-scan sonars. Author analyzes the scientific potencial of equipment.