Фізична модель інфрачервоного спектрорадіометра з підвищенням просторової розрізненості за допомогою субпіксельної обробки зображень - Лялько, В.І.; Попов, М.О.; Станкевич, С.А.; Шкляр, С.В.; Подорван, В.М.; Лихоліт, М.І.; Тягур, В.М.; Добровольська, К.В. (Наука та інновації, 2015)
Наведено математичну та фізичну моделі нового кадрового інфрачервоного спектрорадіометра на основі мікроболометричного матричного приймача із субпіксельною реєстрацією зображень. Спектрорадіометр планується
включити до складу бортового обладнання перспективної супутникової системи «Січ» для одержання фізичних характеристик об’єктів земної поверхні за матеріалами інфрачервоної космічної зйомки з підвищенням просторової
розрізненності. Представлены математическая и физическая модели
нового кадрового инфракрасного спектрорадиометра на
основе микроболометрического матричного приёмника
с субпиксельной регистрацией изображений. Спектрорадиометр планируется включить в состав бортового оборудования перспективной спутниковой системы «Січ»
для получения физических характеристик объектов земной поверхности по материалам инфракрасной космической съёмки с повышением пространственного разрешения. The mathematical and physical models of the new frame
infrared spectroradiometer based on microbolometer array
sensor with subpixel image registration are presented. It is
planned to include the radiometer into onboard instrumentation
of the future «Sich» satellite system for the land surface
physical characterization by enhanced spatial resolution infrared space imagery.