Завдання, досягнення та перспективи Інституту фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л.М. Литвиненка НАН України - Попов, А.Ф. (Наука та інновації, 2015)
Наведено короткий історичний екскурс становлення та розвитку Інституту фізико-органічної хімії і вуглехімії
ім. Л.М. Литвиненка НАН України. Зроблено огляд основних напрямків наукової діяльності і найбільш вагомих фундаментальних досягнень Інституту та вирішених на їх основі низки важливих прикладних завдань. Показано внесок Інституту у визначення причин виникнення техногенних аварій і екологічних катастроф, а також в розробку методів їх запобігання та ліквідації. Проаналізовано проблеми і перспективи Інституту в умовах сьогодення. Представлен краткий исторический экскурс становления и развития Института физико-органической химии и
углехимии им. Л.М. Литвиненко НАН Украины. Сделан
обзор основных научных направлений деятельности и наиболее весомых фундаментальных достижений Института и решенных на их основе ряда важных прикладных
задач. Показан вклад Института в определение причин
возникновения техногенных аварий и экологических катастроф, а также в разработку методов их предотвращения и ликвидации. Проанализированы проблемы и перспективы Института в современных условиях. Short historical digression of becoming and development
of L.M. Litvinenko Institute of physical-organic chemistry
and coal chemistry of NAS of Ukraine is presented. The review
of basic scientific directions of activity and most ponderable
fundamental achievements of Institute, and solved
on their basis of a number of important applied tasks is made.
The contribution of Institute to determination of reasons of
origin of technogenic accidents and ecocatastrophes, and
also in development of methods of their prevention and liquidation
is shown. Problems and prospects of Institute in modern conditions are analysed.