Нестационарная динамика продольно подкрепленных цилиндрических оболочек эллиптического поперечного сечения - Мейш, В.Ф.; Кепенач, Н.П. (Прикладная механика, 2014)
Отримано чисельний розв’язок задачі про вимушені коливання повздовжньо підкріпленої циліндричної оболонки з еліптичним поперечним перерізом під дією нестаціонарного навантаження. Дано постановку задачі та розроблено чисельний алгоритм її розв’язання. Система диференціальних рівнянь базується на використанні теорії ортотропних оболонок і стержнів з прийняттям гіпотез Тимошенка. Досліджено динамічну поведінку оболонки. A solution of a problem on the forced vibrations of longitudinally stiffened cylindrical shell with elliptic cross section is considered for the case of nonstationary loading. A statement of the problem is given and a numerical algorithm of its solving is elaborated. A system of differential equations is based on using the theory of orthotropic shells and rods of Timoshenko type. An example of dynamical behavior of the shell in hand is studied numerically.