О влиянии стороннего тока на напряженное состояние ортотропной кольцевой пластины с ортотропной электропроводностью - Мольченко, Л.В.; Лоос, И.И.; Федорченко, Л.Н. (Прикладная механика, 2014)
Отримано розв’язок нелінійної задачі магнітопружності ортотропної кільцевої пластини з ортотропною електропровідністю. Наведено розв’язувальну систему нелінійних диференціальних рівнянь, яка описує напружено-деформований стан гнучких ортотропних кільцевих пластин. Розглянуто числовий приклад. Проведено аналіз напруженого стану гнучкої кільцевої пластини в залежності від сторонього струму. A nonlinear problem of magnetoelasticity is considered for the orthotropic ring plate with orthotropic electroconductivity. The describing the stress-strain state of flexible plates resolving system of nonlinear differential equations is obtained. A numerical example is considered, where the stress state of orthotropic ring plate is analyzed in dependence of the external current.