О фотоупругом моделировании задач механики ортотропных тел - Малежик, М.П.; Войтович, Л.В. (Прикладная механика, 2014)
Запропоновано спосіб перерахунку динамічних напружень з фотопружної моделі на натурне тіло в плоских задачах механіки ортотропних тіл. Для оцінки способу проведено перерахунок напружень з моделі на натуру в задачі, що має теоретичний розв’язок. A way of recalculation of dynamic stresses from the photoelastic samplemodel to the full-scale body is proposed for the plane problems of mechanics of orthotropic bodies. To estimate the technique proposed, the recalculation of stresses is carried out for the problem that has the theoretical solution.