Об устойчивости и бифуркации в одной модели магнитного поля Земли - Мартынюк, А.А.; Никитина, Н.В. (Прикладная механика, 2014)
Для загального випадку (a ≠ 0) встановлено нестійкість нульового розв'язку. У рамках якісного аналізу встановлено існування плоского атрактора (a=0) та біфуркації траєкторії у моделі Рікітакі. У координатах, зв'язаних з площиною, наведено аналітичний розв'язок. The instability of the zeroth solution is observed for the general case. Within the qualitative analysis, the existence of a plane attractor and bifurcations of trajectory in the Rikitaki model is established. An analytical solution is shown in coordinates associated with the plane.