Створення установки для перетворення магнітних характеристик слабомагнітних окиснених залізних руд,в зв’язку з удосконаленням технологій виробництва залізорудних концентратів - Пономаренко, О.М.; Брик, О.Б.; Дудченко, Н.О. (Наука та інновації, 2016)
Створено нову установку для неперервної реєстрації намагніченості залізних руд в залежності від температури
при їх нагріванні у відновлювальних умовах. Установка дозволяє реєструвати процеси перетворень слабомагнітних
мінералів в сильномагнітні під впливом відновників та температури, а також визначати температуру Кюрі мінералів.
За допомогою створеної установки показано, що нагрівання гетиту та гематиту в присутності 4 % крохмалю в діапазоні температур 300–650 °С веде до суттєвого збільшення намагніченості досліджених зразків. Методом дифракції
рентгенівських променів підтверджено, що за зазначених умов структура гематиту та гетиту перетворюється на
структуру магнетиту. Отримані результати надають нових можливостей для розробки ефективних технологій збагачення окиснених залізних руд. Создана новая установка для непрерывной регистрации намагниченности железных руд в зависимости от
температуры при их нагревании в восстановительных
условиях. Установка позволяет регистрировать процессы преобразования слабомагнитных минералов в сильномагнитные под влиянием восстановителей и температуры, а также определять температуру Кюри минералов.
С помощью созданной установки показано, что нагревание гетита и гематита в присутствии 4 % крахмала в диапазоне температур 300—650 °С приводит к существенному увеличению намагниченности исследуемых образцов.
Методом дифракции рентгеновских лучей подтверждено, что при указанных условиях структура гематита и
гетита преобразовывается в структуру магнетита. Полученные результаты открывают новые возможности для
разработки эффективных технологий обогащения окисленных железных руд. New facility for continuous registration of iron ore magnetization
depending on temperature by heating of iron ores
upon reducing conditions was created. Facility allows to
register the processes of transformation of weakly magnetic
minerals into strongly magnetic ones under the influence of
reducing agents and temperature, as well as to determine the
Curie temperature of the minerals. Using created facility it
was shown, that heating of goethite and hematite in the
presence of 4 % of starch in the temperature range of 300—
650 °С leads to significant increase of magnetization of the
samples. X-Ray diffraction confirmed that under indicated
conditions the structure of hematite and goethite is transformed
into magnetite structure. Obtained results open up
new possibilities for the development of effective technologies for oxidized iron ore beneficiation.