Технологія протикорозійного захисту сталевих конструкцій покриттями на основі швидкотвердної бітумно-латексної емульсії - Никифорчин, Г.М.; Черватюк, В.А.; Маруха, В.І.; Слободян, З.В.; Кушнір, І.М.; Стехнович, Л.В. (Наука та інновації, 2016)
Створено рецептури швидкотвердних бітумно-латексних емульсій і покриттів на їх основі, проведено лабораторні випробування їх фізико-хімічних та протикорозійних властивостей. Розроблено технологію протикорозійного захисту, технічну документацію на установку для отримання водних бітумно-латексних емульсій, змонтовано установку та випущено дослідну партію швидкотвердної емульсії. Проведено дослідно-промислову перевірку технології нанесення покриттів на труби нафтогазової промисловості. Созданы рецептуры быстротвердеющих битумно-латексных эмульсий и покрытий на их основе, проведены лабораторные испытания их физико-химических и противокоррозионных свойств. Разработана технология противокоррозионной защиты, техническая документация на установку для получения водных битумно-латексных эмульсий, смонтирована установка и выпущена опытная партия быстротвердеющей эмульсии. Проведена опытно-промышленная проверка технологии нанесения покрытий на трубы нефтегазовой промышленности. The recipes of rapid—hardening bitumen-latex emulsions and coatings on its base are created, in-laboratory tests of their physical, chemical and anticorrosive properties are carried out. The technology of anticorrosive protection and the installation technical documentation for making of aqueous bitumen-latex emulsion is developed, installation is mounted and a pilot lot of rapid—hardening emulsion is produced. Experimental-industrial approbation of the technology of coating formation on pipes in oil and gas industry is carried out.