Електрохімічне полірування імплантатів з нержавіючих сталей для стабільно функціонального остеосинтезу - Омельчук, А.О.; Юденкова, І.М.; Захарченко, М.Ф.; Близнюк, А.В. (Наука та інновації, 2016)
Розроблено новий метод електрохімічного полірування імплантатів з нержавіючих сталей для стабільно функціонального остеосинтезу. Полірування імплантатів проводилося в розчинах на основі потрійної системи H₂SO₄–H₃PO₄–H₂O при постадійному зменшенні густини струму та збільшенні концентрації ортофосфорної кислоти. Визначено оптимальний режим полірування (густина струму, склад розчину, температура, тривалість обробки). Розроблений метод дозволяє поліпшити якість та механічні властивості поверхні. Разработан новый метод электрохимического полирования имплантатов из нержавеющих сталей для стабильно функционального остеосинтеза. Полирование имплантатов проводилось в растворах на основе тройной
системы H₂SO₄–H₃PO₄–H₂O при постадийном уменьшении плотности тока и увеличении концентрации ортофосфорной кислоты. Определен оптимальный режим
полировки (плотность тока, состав раствора, температура, продолжительность обработки). Разработанный метод разрешает улучшить качество и механические свойства поверхности. A new method for the electropolishing stainless steel for
stable functional osteosynthesis has been developed. The
polishing of implants was carried out in solutions, based on
the ternary system H₂SO₄–H₃PO₄–H₂O with stepwise
decreasing the current density and increasing the orthophosphoric
acid concentration. The optimal polishing conditions
(current density, solution composition, temperature
and duration) have been determined. The developed
method improves the quality and mechanical properties of the surface.