О теории термовязкопластичности, учитывающей третий инвариант девиатора напряжений - Бабешко, М.Е.; Шевченко, Ю.Н.; Тормахов, Н.Н. (Прикладная механика, 2015)
Розглянуто доцільність застосування трьох варіантів визначальних рівнянь для описання процесів термов’язкопружнопластичного деформування ізотропних матеріалів. Показано, що рівняння термов’язкопластичності з урахуванням третього інваріанта девіатора напружень адекватно описують експериментальні дані. An applicability of three variants of constitutive equations is considered to describe the processes of thermoviscoplastic deformation of isotropic materials. It is shown that the equations of thermoviscoplasticity taking into account the third invariant of stress deviator describe adequately the experimental data.