Контактная задача разорванного стрингера с упругой безконечной полосой, содержащей вертикальную краевую трещину - Акопян, В.Н.; Мирзоян, С.Е.; Мхитарян, С.М. (Прикладная механика, 2015)
Методом сингулярних інтегральних рівнянь в поєднанні з чисельно-аналітичним методом механічних квадратур побудовано ефективний розв’язок задачі про напружено-деформований стан пружної нескінченної смуги з крайовою тріщиною, посиленою двома напівнескінченними стрингерами. Показано, що при сталих довжині тріщини та ширині смуги збільшення жорсткості стрингерів приводить до збільшення як коефіцієнту інтенсивності KI, так і максимального розкриття тріщини, що збільшує ймовірність розповсюдження тріщини. The stress-strain state of a reinforced by an infinite broken stringer elastic infinite strip with an end crack is considered. A solution of the problem is reduced to solving one singular integral equation with fixed singularity. The numerical study of this equation id carried out by the Erdogan – Theocaris method.