Стратегія демографічного розвитку на 2006–2015 роки (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2006)
20 жовтня 2005 року у рамках міжнародної науково практичної конференції “Демографічний розвиток України та пріоритетні завдання демографічної політики” відбулося засідання Круглого столу (головуюча – заступник Голови Державного комітету статистики України – Н.С. Власенко), на якому було презентовано та схвалено Стратегію демографічного розвитку України на 2006–2015 роки. У засіданні та обговоренні брали участь фахівці Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державного комітету статистики України, Київського національного економічного університету, представники інших міністерств, наукових установ та вищих навчальних закладів.