Особливості фотонних кристалів (огляд) - Лисюк, В.О.; Костюкевич, С.О.; Костюкевич, К.В.; Коптюх, А.А.; Стащук, В.С. (Оптоэлектроника и полупроводниковая техника, 2016)
У роботі розглянуто особливості функціонування фотонних кристалів, методи створення фотонної забороненої зони та види математичного моделювання. Особливу увагу приділено методам виготовлення фотонних кристалів та принципам побудови гібридних фотонних сенсорів та пристроїв. Розглянуто перспективи використання описаних технологій для виготовленні різноманітних приладів та систем. The peculiarities of the photonic crystal operation, methods of creating the photonic band gap and math modeling have been considered. Special attention was paid to methods of manufactoring the photonic crystals and principles of development of hybrid photonic sensors and devices. Perspectives for applications of the described technologies for manufacturing the various devices and systems have been reviewed.