Анализ смертности сельского населения Беларуси: вторая половина XX – начало XXI столетия - Раков, А.А.; Кондричин, С.В. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2007)
В статті проведено аналіз смертності сільського населення Білорусі у другій половині ХХ – на початку ХХI сторіччя. Досліджується динаміка та структурні зміни смертності, специфіка її характеристик по статі, віку та причинам смерті. Особливу увагу приділено проблемі зверх смертності сільського населення у молодому та зрілому віці, виявлено найбільш значимі фактори та причини її формування. The article represents mortality analysis of rural population in Byelorussia in the second half of ХХth – beginning of ХХІst century. There have been examined the dynamic and structural changes in mortality rates, their peculiarities by sex, age and causes of death. Special attention has been paid to the problem of overmortality of rural population in young and mature working age as well as to factors and causes of this phenomenon.