Інформаційно-інноваційний центр як чинник формування та партнер громадських організацій в інтелектуально-фахових середовищах регіону - Яворський, М.С. (Наука та інновації, 2016)
Обґрунтована актуальність формування у кризовий період дієвих громадських осередків на основі самоорганізації фахівців з різних професійних середовищ та роль регіональних інформаційно-інноваційних центрів в ініціації та підтримці таких процесів. Висвітлено практичний досвід Львівського державного центру науки, інновацій та інформатизації у створенні та підтримці діяльності громадських організацій у науково-інноваційній, підприємницькій та освітянській сферах західного регіону України. Обоснована актуальность формирования в кризисный период действенных общественных организаций на основе самоорганизации специалистов из разных профессиональных сред и роль региональных информационно-инновационных центров в инициации и поддержке таких процессов. Освещен практический опыт Львовского государственного центра науки, инноваций и информатизации в создании и поддержке деятельности общественных организаций в научно-инновационной, предпринимательской и образовательной сферах западного региона Украины. Relevance of forming during the crisis effective public institutions based on self organization of specialists from different professional environments and the role of regional information and innovation centers in the initiation and maintenance of such processes are substantiated. Practical experience of the Lviv State Centre of Science, Innovations and Informatization in the creation and support of NGOs in research and innovation, business and educational fields in Western Ukraine is elucidated.